Solutii eficiente pentru durerile articulare

În fiecare an, aceeaşi poveste: toamna aduce frig, umezeală şi mai multe probleme articulare. Cu puţină grijă, povestea poate fi anul acesta una mai puţin dureroasă.

În majoritatea cazurilor, simptomul de articulaţii dureroase este asociat cu reumatismul. Acesta poate apărea din diferite cauze şi include un grup de afecţiuni acute sau cronice: reumatism inflamator, reumatism articular acut, reumatism degenerativ (artroză sau osteoartrită degenerativă) etc. Osteoartrita constă în inflamarea articulaţiilor şi poate apărea la orice vârstă, fiind o afecţiune de natură degenerativă.

Artroza este o altă afecţiune degenerativă, care constă în alterarea distructivă a cartilagiilor şi fibrocartilagiilor articulare, denotând un fel de îmbătrânire prematură. Cartilagiul articular este un ţesut elastic care acoperă extremităţile oaselor din articulaţii şi care, în mod normal, are o suprafaţă netedă, ce permite mobilitatea articulară şi atenuarea şocurilor din timpul mişcării. În unele cazuri, boala se manifestă prin simptome uşoare, depistate întâmplător în cazul unui control de rutină, iar în alte cazuri, duce la imobilizare totală şi la imposibilitatea efectuării unor activităţi simple, cum ar fi îmbrăcatul sau spălatul pe dinţi. (Articolul complet poate fi găsit la Unica)

Additional information