Medicina holistica, metoda alternativa care poate preveni bolile

Medicina holistica abordeaza problema sanatatii si vindecarea bolilor intr-un mod cu totul diferit de medicina clasica. Medicina holistica se bazeaza pe unitatea dintre trup, minte si spirit, promovand conceptul unei minti sanatoase, intr-un corp si mediu sanatos.

Daca in tarile Orientul Mijlociu tratarea si preventia bolilor cu ajutorul medicinii alternative are o traditie de peste 5.000, in ultimul deceniu aceasta a castigat amploare si in Romania, in ciuda existentei unui numar considerabil de medicamente si tratamente recomandate de medicina moderna.

Medicina holistica abordeaza problema sanatatii si vindecarea bolilor intr-un mod cu totul diferit de medicina clasica. Inca din cele mai vechi timpuri chinezii, japonezii si egiptenii apelau la medicina holistica, ei fiind primii care au introdus acest concept. Conform chinezilor, tot ceea ce este viu poseda energie, forta energetica sau activitate vitala, astfel medicina alternativa porneste de la acest aspect si urmareste sa aduca organismul intr-o stare de echilibru cat mai aproape de normalitate.

Daca pana acum cativa ani aceste tipuri de tratamente erau folosite ca ultima solutie in vindecarea unor boli grave, in prezent din ce in ce mai multi oameni beneficiaza de tehnicile medicinii alternative, preventiv. (Articolul complet poate fi găsit la Garbo)

Additional information