Hidratarea pielii, necesara organismului

O deosebită atenție trebuie să acordăm hidratării corpului. În fiecare zi, după duș, se poate aplica lapte de corp hidratant. Dușurile trebuie să fie călduțe, iar săpunul se înlocuiește cu un gel emolient. Înainte de a aplica gelul de duș, frecați puțin gambele, genunchii și brațele cu un produs ex-foliant, care îndepărtează celulele moarte de pe suprafața pielii. În așa mod, crema hidratantă va pătrunde mai ușor în piele. Se recomandă aplicarea cremei de la picioare spre trunchi prin mișcări rapide pentru a favoriza circulația sângelui și a tonifia țesutul cutanat.

Pe lângă hidratarea de zi cu zi, tenul uscat mai are nevoie săptămânal de o mască în care se adaugă argilă. Aceasta redă un aspect de strălucire pielii și revigorează tenul. Pentru înlăturarea urmelor de oboseală, argila se poate combina cu suc de castravete sau cu alt suc de legume sau fructe.

Tipurile date măști redau fermitatea tenului și duc la întărirea musculaturii feței. Un alt tip de mască din argilă, cu gălbenuș de ou și ulei de măsline asigură hidratarea de care are nevoie tenul uscat după expunerea la soare și duce la refacerea peliculei protectoare de pe suprafața pielii.

Tenul seboreic, de asemenea, poate beneficia de proprietățile argilei, însă în acest caz trebuie asociată cu miere și propolis. Masca dată este utilă în absorbția rapidă a excesului de sebum și în prevenirea apariției coșurilor.

Pielea conține circa 70% apă. O hidratare bună a pielii înseamnă și asigurarea necesarului de apă la nivel intern. Din această cauză, se recomandă de a bea cel puțin doi litri de lichide zilnic și de a consuma multe fructe și legume proaspete. Se evită cafeaua, alcoolul, băuturile răcoritoare, tutunul, deoarece grăbesc deshidratarea.

Additional information