Remedii naturiste pentru calcaie crapate

În unele cazuri, pielea călcâielor devine aspră și chiar crăpată, însă cremele obișnuite nu-și arată efectul dorit. În aceste cazuri aveți nevoie de o hidratare și o îngrijire specială. E simplu să avem iarăși călcâie fine cu preparate naturiste.

Baia picioarelor
Chiar înainte de culcare, puteți prepara un decoct din frunze de anin și să-l utilizați pentru a băi picioarele, însă fără a arunca planta fiartă. La patru litri de apă se recomandă patru linguri de frunze uscate și mărunțite de anin, care se fierb aproximativ 15 minute.

De asemenea, pentru pielea călcâielor se poate utiliza coada calului. Pentru aceasta, preparați un decoct din patru linguri de plantă la patru litri de apă. Fierbeți circa 15 minute și adăugați apoi 80 de picături de glicerină (pentru fiecare litru de apă - 20 de picături). Se folosește lichidul călduț.

În cazul în care pielea călcâielor este aspră și crăpată, după baia de picioare se aplică unguent cu consistență grasă, pentru înmuierea stratului cornos. Se mai utilizează vaselina simplă cu gălbenele. Tot eficiente sunt și uleiurile, care se pot prepara acasă. Luați flori de gălbenele cu care umpleți un borcan de sticlă. Le presați, după care turnați ulei de măsline. Lăsați două săptămâni la o temperatură constantă și aplicați apoi în fiecare seară prin masaj. Tot în așa mod se prepară și se folosește uleiul de levănțică. Specialiștii recomandă ca după proceduri să încălțați șosete, ca uleiul să se absoarbă mai ușor.

Neglijarea călcâielor aspre poate determina urmări grave, cum ar fi fisurile adânci, dureroase, care sângerează. Aceste fisuri duc la infecții, de aceea aveți nevoie de plante cu efect antibacterian și cicatrizant. Se recomandă băi de picioare cu rostopască sau levănțică. Preparați un decoct, iar după baie nu nu aplicați creme grase.

Additional information