Strugurii si rodiile, cocteiluri anti-imbatranire

Încetinesc procesul de îmbătrânire. Îmbunătăţesc aspectul pielii. Protejează sănătatea inimii şi a vaselor de sânge. Au efecte antiinflamatoare. Acestea sunt proprietăţile terapeutice ale strugurilor şi rodiilor. Totul se datorează unor substanţe antioxidante numite polifenoli, care se găsesc din belşug în aceste fructe delicioase. Mai exact, strugurii şi rodiile conţin cantităţi însemnate de resveratrol, unul dintre cei mai valoroşi polifenoli.

Resveratrolul din struguri şi rodii este cel care ne menţine tineri, ne fereşte de boli cardiovasculare, cancer, stres oxidativ şi boli inflamatorii, ne asigură profesorul doctor Juan Carlos Espin de Gea de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Spania. Recent, el a prezentat în ţara noastră rezultatele cercetărilor sale privind rolul polifenolilor din struguri şi rodii pentru sănătatea omului.

De altfel, studierea polifenolilor reprezintă principalul domeniu de activitate a profesorului Espin de Gea. Cercetările sale în acest domeniu reprezintă un punct de referinţă la nivel mondial. (Articolul complet poate fi găsit la Jurnalul)

Additional information