Alimentatia corecta va poate proteja de cancer

O alimentație ce se bazează pe multe legume și fructe și este săracă în carne de vită sau porc te ajută să previi cancerul. Tot pentru a preveni cancerul este să eviți alcoolul. Dacă nu vrei să renunți cu totul la alcool și carne, medicii ne sfătuiesc să nu consumăm mai mult de 500 de grame de carne roșie pe săptămână și mai mult de 250 ml de vin pe zi.

Fructele și legumele conțin multe vitamine, minerale și fito-chimicale care previn deteriorarea celulelor din organism. Produsele date conțin 100000 de fito-chimicale și cel mai bine este să le consumi pe cele mai colorate. Acestea mai conțin o cantitate mare de fibre care ajută sistemul digestiv să funcționeze normal, ceea ce reduce riscul de a dezvolta cancerul intestinelor sau al esofagului. Consumă 5 porții de fructe pe zi, dar nu bea mai mult de un pahar de suc natural, deoarece conține mult zahăr.

O porție de fructe sau legume poate însemna 2 kiwi, 1 banană, 1 felie de pepene galben, 3 linguri de varză sau de morcovi tăiați în cuburi sau 1 ceapă. Pentru prevenirea cancerului, peștele este, de asemenea, o alegere bună și trebuie consumat regulat.

Un sfat important este să limitezi consumul de carne roșie și de carne procesată, precum păstrama, bacon, salam sau șuncă. Pentru a reduce riscul de cancer, specialiștii ne sfătuiesc să consumăm maximum 500 de grame de carne roșie pe săptămână (într-o săptămână puteți consuma 40 de grame de musaca de cartofi cu miel, 50 de grame de carne de vită și pui înăbușit, 50 de grame de miel și fasole, 60 de grame de carne de porc și legume, 50 de grame de ardei umpluți cu legume și carne de porc și 80 de grame de carne de vită și legume). Dacă consumați pizza, nu pune în ea salam sau sosuri, ci legume coapte, ouă, carne de pui sau măsline.

Hamburgerii, biscuiții digestivi, ciocolata cu lapte, untul și chipsurile sunt produse alimentare cu multe grăsimi sau cu adaos de zahăr. Pâinea, carnea macră, de pui și de peste, sunt alimente cu densitate energetică medie. Acestea conțin circa 100 - 225 de kilocalorii la 100 de grame. Cerealele și legumele conțin în jur de 60 - 150 de kilocalorii la 100 de grame. Majoritatea fructelor, legumelor și rădăcinoaselor au între 10 și 100 de kilocalorii la 100 de grame.

Consumarea alcoolului mărește riscul de cancer la gât, esofag, sân, ficat sau intestine. Bărbații care nu pot renunța la alcool pot bea maximum 2 porții pe zi, iar femeile cel mult una. O porție reprezintă 25 ml de spirtoase, precum votcă sau whisky, sau 125 ml de vin.

Additional information