Fobiile, cum putem scapa de ele

Pentru a trata frica de animale, specialiștii recomandă exerciții de relaxare și privitul la televizor. Studiile mai arată că frica de stomatolog se poate înlătura pe moment cu ajutorul mirosului de levănțică. Fobiile mai complexe, cum ar fi cea de spații mici sau de înălțime, trebuie tratate la medicul psiholog.

Parfumul de levănțică alungă frica de medic
Expunerea la miros de levănțică în timpul mai multor ședințe la stomatolog micșorează nivelul de anxietate cu până aproape la jumătate. Cercetătorii au constatat că că levănțica poate fi utilizată ca un tratament pe loc, pentru a înlătura anxietatea care apare cât timp se așteaptă la intrarea în biroul medicului și nu ca tratament de lungă durată.

Relaxare și desensibilizare
Frica de șerpi, câini sau insecte se poate înlătura pas cu pas. Chiar și acasă se poate face relaxare și desensibilizare. Dacă vă e frică de câini, puteți desena unul sau îl puteți privi la televizor. În plus, puteți respira profund, astfel încât să-i transmitem creierului senzația de relaxare. Când frica devine irațională, chiar dacă e vorba de un animal inofensiv, medicii recomandă ajutor unui specialist.

Teama de lift
Teama de lift poate fi înlăturată treptat. La început se recomandă să stați în fața liftului 15 minute, timp în care intensitatea fricii se micșorează la jumătate. Mai departe ar fi de dorit să vă urcați în lift. Puteți face acest lucru și singur, însă medicii propun să fiți însoțiți de un ajutor.

Additional information